ویزیت آنلاین با دکتر محمدحسین نجفی

فشار خون بالا می تواند باعث خون دماغ شدن شود؟

اینکه آیا فشار خون بالا میتواند باعث خونریزی از دماغ شود باید گفت که دیده شده است زمانی که فشار خون خیلی بالا و کنترل نشده است ، باعث علامت های زیادی من جمله خون دماغ شدن می شود. با این وجود این عارضه خیلی نادر بوده و علامت های زیاد دیگری در ارتباط با فشارخون بالا وجود دارد.


خون دماغ چیست ؟

پیرامون بحث خون دماغ شدن ، شاید تجربه این حالت به نظر ترسناک باشد ، ولی به هیچ عنوان عارضه ی خطرناکی نیست. خون دماغ شدن به دو حالت Posterior و Anterior تقسیم میشود. اگر از قسمت پشتی دماغ باشد ، Posterior و اگر از سمت جلوی بینی منشا بگیرد Anterior نامیده میشود. معمولا خیلی شایع هستند و اکثر افراد هر از گاهی ان را تجربه می کنند.

فشار خون و خون دماغ

یکی از دلایل خون دماغ شدن عدم توانایی بدن در لخته کردن خون است. این مسئله بیشتر در کسانی دیده میشود که برای مشکلات قلب و عروقی خود از دارو های رقیق کننده ی خون مانند کمادین و آسپیرین که برای افزایش خون رسانی در شریان های مسدود شده تجویز می شود، استفاده می کنند. بعضی از بیماری های کبدی نیز در لخته نشدن خون تاثیر دارند. همچنین مطالعات اخیر نشان دادند که هایپرتنشن یا فشار خون بالای کنترل نشده ، با توجه به اینکه با اسیب زدن به شریان ها نیازِ به دارو های رقیق کننده خون را افزایش می دهند ، باعث خون ریزی از دماغ شده و می توانند در لخته نشدن خون تاثیر گذار باشند.

مطلب مرتبط: عوارض فشار خون بالا چیست؟

آیا فشار خون بالا می تواند باعث خون دماغ شدن بشود؟

حالا به توجه به سوال اصلی که ایا فشار خون بالا می تواند باعث خونریزی از دماغ شود باید گفت که دیده شده است زمانی که فشار خون خیلی بالا و کنترل نشده است ، باعث علامت های زیادی من جمله خون دماغ شدن می شود. با این وجود این عارضه خیلی نادر بوده و علامت های زیاد دیگری در ارتباط با فشارخون بالا وجود دارد.

نوسانات فشار خون را به طور مکرر تجربه می کنید و قادر به اندازه گیری صحیح یا کنترل فشار خون خود نیستید، با استفاده از هولتر فشار خون ۲۴ یا ۴۸ ساعته حتی در حین خواب نیز می توانید مقدار آن را اندازه گیری کنید. از طریق دکمه زیر فرم ویزیت در منزل را پر نمایید. 

ویزیت در منزل

دیده شده است که فشار خون کنترل نشده باعث اسیب زدن به شریان ها شده و بعدها منجر به تنگی عروق می شود. در نتیجه به دلیل تنگی بوجود امده ، خون به صورت ازاد و کافی از این شریان ها نمیتواند عبور کند و منجر به یکسری از بیماری های قلبی خواهد شد.

زمانی که شخصی دچار تنگی در یکی از شریان ها میشود ، تحت درمان با داروهای رقیق کننده ی خون مانند اسپیرین و کمادین قرار میگیرد تا بدین وسیله جریان خون بتواند به تمامی نقاط بدن خونرسانی کند. در این حین بدلیل اینکه این دارو ها باعث مختل شدن توانایی خون برای لخته شدن میشود، باعث خون ریزی های مرتبط با فشارخون بالا میشود. البته باید درنظر داشت که یکسری از بیماری های فشارخون بالا ، در بعضی از شرایط ها میتوانند بدون مصرف هیچ دارویی باعث خونریزی از بینی شوند.

دکتر محمد حسین نجفی دکتر متخصص فشار خون در تهران