ویزیت آنلاین با دکتر محمدحسین نجفی

روشهای پیشگیری از بارداری و فشار خون، کدام روش بی خطر است؟

سه شکل موثر پیشگیری از بارداری حاوی هورمون استروژن شامل پچ ضد بارداری، قرص های هورمونی ضد بارداری و حلقه واژینال می شود. پزشکان به طور معمول توصیه می کنند که زنان در صورت داشتن فشار خون بالا از روش های کنترل بارداری با استروژن اجتناب کنند. آیا داروهای جلوگیری از بارداری باعث افزایش فشار خون و تپش قلب می شود؟ در این پست از ویکی فشار ارتباط داروهای پیشگیری از بارداری و فشار خون بیشتر بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

تاثیر روش های پیشگیری از بارداری روی فشار خون

روش های پیشگیری از بارداری حاوی استروژن می تواند فشار خون را افزایش دهد. خطر سکته مغزی و حمله قلبی در زنانی که تحت استفاده از این روش های پیشگیری از بارداری هستند، در مقایسه با زنانی که فشار خون بالا ندارند بیشتر است. با این حال، شانس واقعی آنها برای سکته مغزی یا حمله قلبی هنوز هم بسیار کم است.

هنگام بررسی گزینه های کنترل بارداری، مهم است که خطرات احتمالی بارداری ناخواسته را نیز در نظر بگیرید. زنانی که قبل از باردار شدن سابقه فشار خون بالا داشته اند، احتمال بیشتری برای تجربه فشار خون بالا در بارداری را دارند. پره اکلامپسی، یک عارضه بارداری است که می تواند بر عملکرد کبد و کلیه تأثیر گذاشته و حتی می تواند منجر به اکلامپسی یا تشنج شود.

  • دیابت در دوران بارداری
  • لخته شدن خون
  • حمله قلبی

این زنان همچنین در معرض خطرات بیشتری برای مشکلات رشد جنین و زایمان زودرس قرار دارند.

چه افرادی کاندید استفاده از داروهای پیشگیری هورمونی هستند؟

اگر زنی مبتلا به فشار خون بالا باشد، قبل از شروع یک روش پیشگیری از بارداری حاوی استروژن، باید سه فاکتور را بسنجد: سن زن، کنترل فشار خون و هر خطر دیگری برای بیماری قلبی.

استفاده از روش کنترل بارداری حاوی استروژن زمانی بی خطر است که زنان ۳۵ سال یا کمتر داشته، دارای فشار خون به خوبی کنترل شده و طبیعی باشند. بهتر است بعد از تشخیص شروع بارداری از اولین ماه فرآیند ارزیابی فشار خون انجام شود. علاوه بر این، چک کردن معمول فشار خون دو بار در سال توصیه می شود.

چه افرادی نباید از داروهای هورمونی پیشگیری از بارداری استفاده کنند؟

اگر زنان بالای ۳۵ سال سن داشته باشند، حتی در صورت کنترل شدن فشار خون باید از روش پیشگیری از بارداری حاوی استروژن اجتناب کنند. به طور مشابه، زنان در هر سنی که دارای چندین فاکتور خطر برای بیماری قلبی بوده یا دارای فشار خون بالای کنترل نشده هستند، نباید از داروهای ضد بارداری حاوی استروژن استفاده کنند. این زنان همچنین نباید داروی تزریقی ضد بارداری دپو پروورا (Depo-Provera) مصرف کنند زیرا ممکن است کلسترول را افزایش داده و منجر به افزایش خطر سکته مغزی شود. (این دارو حاوی هورمون دیگری به نام پروژستین است.)

کدام روش پیشگیری از بارداری برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بی خطرتر است؟

اگر فشار خون بالا دارید و می خواهید از بارداری اجتناب کنید، ممکن است پزشک استفاده از یک یا چند روش پیشگیری از بارداری را به شما توصیه کند.

به نظر نمی‌رسد روش‌های کنترل بارداری فقط با پروژسترون تأثیر قابل‌توجهی بر فشار خون یا کلسترول داشته باشند، اما همچنان ممکن است خطرات خاصی داشته باشند. پزشک می تواند به شما کمک کند تا فواید و خطرات بالقوه روش های مختلف کنترل بارداری را بسنجید.

۱) دستگاه داخل رحمی (IUD)

IUD یک دستگاه T شکل کوچک است که متخصص زنان آن را در رحم شما قرار می دهد تا محافظت طولانی مدت و برگشت پذیر در برابر بارداری ناخواسته ایجاد کند.

دو نوع اصلی IUD وجود دارد:

  • IUD های هورمونی: این دستگاه ها هورمون پروژستین را آزاد می کنند که به جلوگیری از تخمک گذاری و غلیظ شدن مخاط در دهانه رحم کمک می کند.
  • IUD های مسی: این دستگاه ها حاوی هورمون نیستند اما از مس ساخته شده اند که برای اسپرم و تخمک سمی است.

هر دو نوع IUD بیش از ۹۹ درصد در پیشگیری از بارداری موثر هستند.

با توجه به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، IUD های هورمونی به طور کلی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بی خطر در نظر گرفته می شوند زیرا فقط حاوی پروژسترون هستند.

با این حال، اگر به فکر IUD هورمونی هستید و فشار خون بالا دارید، بهتر است در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید. از آنجایی که آی یو دی مسی حاوی هورمون نیست، بر فشار خون تاثیری ندارد.

۲) ایمپلنت کنترل بارداری

ایمپلنت ضد بارداری (Nexplanon) یک میله کوچک است که متخصص آن را زیر پوست بازوی شما قرار می دهد. پروژسترون را آزاد می کند که باعث جلوگیری از تخمک گذاری شده و مخاط دهانه رحم را غلیظ می کند تا شانس بارداری شما را کاهش دهد.

با توجه به منبع CDC، ایمپلنت ها به طور کلی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بی خطر در نظر گرفته می شوند زیرا آنها فقط حاوی پروژسترون هستند. با این حال، اگر به فکر کاشت ایمپلنت هستید و فشار خون بالا دارید، ایده خوبی است که در مورد خطرات در مقابل فواید آن با متخصص قلب خود صحبت کنید.

۳) قرص های ضد بارداری فقط پروژسترون

برخی از انواع قرص های ضد بارداری تنها حاوی یک نوع هورمون هستند: پروژسترون. قرص‌های ضدبارداری حاوی پروژسترون نیز به عنوان قرص‌های کوچک شناخته می‌شوند. به نظر نمی رسد که قرص های ضد بارداری حاوی پروژستین باعث افزایش فشار خون شوند. آنها به طور کلی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و سایر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی بی خطر در نظر گرفته می شوند.

۴) روش های ممانعت از اسپرم

روش های جلوگیری از بارداری به طور فیزیکی اسپرم را مسدود کرده یا از ورود آن به رحم جلوگیری می کند. از آنجایی که آنها حاوی هورمون نیستند، بر فشار خون شما تأثیری ندارند.

کدام روش های پیشگیری از بارداری می تواند فشار خون را افزایش دهد؟

روش‌های ترکیبی کنترل بارداری هورمونی می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهد، که اگر مبتلا به فشار خون بالا یا سایر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی باشید ممکن است برای شما با خطراتی همراه باشد.

کنترل بارداری ترکیبی هورمونی شامل هرگونه کنترل بارداری است که حاوی پروژسترون و استروژن باشد، از جمله:

  • انواع خاصی از قرص های ضد بارداری
  • پچ های کنترل بارداری (Xulane، Twirla)
  • حلقه های کنترل بارداری (NuvaRing، Annovera)

آیا روش های پیشگیری از بارداری می توانند باعث تپش قلب شوند؟

داروهای ضد بارداری حاوی استروژن می توانند بر ریتم قلب شما تأثیر بگذارند. اگرچه این شرایط نادر است اما برخی از زنان ممکن است تپش قلب را به عنوان یک عارضه جانبی کنترل بارداری هورمونی تجربه کنند. تحقیقات نشان داده زنانی که از کنترل بارداری ترکیبی استفاده می کنند میانگین کلی بالاتری برای فشار خون، ضربان قلب و وزن بدن دارند.

آیا در صورت داشتن تپش قلب، نباید از روش های پیشگیری از بارداری استفاده کرد؟

زنانی که به هر نوع بیماری قلبی مبتلا هستند، نباید بدون مشورت با پزشک از روش‌های کنترل بارداری مبتنی بر هورمون استفاده کنند. زنانی که به دلیل سن، چاقی، استعمال دخانیات یا سایر عوامل مؤثر در معرض خطر حمله قلبی هستند، باید در مورد استفاده از کنترل بارداری مبتنی بر هورمون با پزشک خود مشورت کنند.

منبع