ویزیت آنلاین با دکتر محمدحسین نجفی

قرص کنکور concor یا بیزوپرولول برای چیست؟

قرص کنکور، بتالکو یا آرتیبت دارویی است که حاوی یک ماده فعال بنام بیزوپرولول است. این دارو متعلق به یک دسته از داروهای شناخته شده با عنوان مسدود کننده های بتا است. این دارو برای درمان فشار خون و آنژین قلبی استفاده می شود. برای اینکه با قرص کونکور به درستی آشنا شوید، با ما همراه باشید.

قرص کنکور چیست؟

قرص کونکور یا قرص concor  برای افزایش گردش خون در بدن استفاده می شود. این قرص برای درمان فشار خون بالا تجویز می شود اما نمی توان گفت منحصرا برای درمان فشار خون است.

قرص ۵ میلی گرمی کنکور قرص ضد فشار خون است که به تنهایی یا همراه با سایر قرص ها برای کاهش فشار خون بالا استفاده می شود. تجویز این دارو در بیماران مبتلا به بیماری های ریه باید با احتیاط باشد.

قرص کونکور برای چیست؟

این دارو بیشتر با نام بیزوپرولول شناخته می شود.  قرص کونکور با مسدود کردن عملکرد برخی از مواد شیمیایی طبیعی در بدن مثل اپی نفرین در رگ و قلب کار می کند. این عملکرد باعث کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون بالا و همچنین کاهش فشار قلبی می شود.

فشار خون و ضربان قلبتان را در زمان مصرف این دارو به طور مرتب چک کنید. روش صحیح اندازه گیری فشار خون را یاد بگیرید تا در خانه بتوانید فشارتان را اندازه بگیرید و نتیجه را به پزشکتان اطلاع دهید.

روش مصرف و دوز قرص concor

دوز های این دارو شامل:

  • قرص کونکور ۲.۵ میلیگرم، ۵ میلیگرم و ۱۰ میلیگرم میباشد.
  • درمان فشار خون بالا باید با دوز پایین شروع شود و سپس به تدریج افزایش یابد تا به یک دوز معین برسد.
  • در درمان فشار خون خفیف، پیشنهاد میشود، قرص کنکور کور ۲.۵ میلیگرم یکبار در روز مصرف شود.
  • در درمان فشار خون شدید، پیشنهاد می شود قرص کنکور ۵ یا ۱۰ میلیگرم یکبار در روز مصرف شود.
  • ماکزیمم یا حداکثر مصرف روزانه قرص کونکور ۲۰ میلی گرم است.

قرص کنکورر ۵ میلی گرم

در درمان آنژین قلبی اغلب از قرص کونکور ۵ میلی گرم و به صورت یکبار در روز استفاده می شود. قرص کنکور ۵ میلی گرم صبح باید در طول زمان صبحانه یا بعد از آن مصرف شود. قرص را به صورت کامل با یک لیوان آب ببلعید. قرص را نجوید چون شاید اثر دارو تغییر کند.

تداخلات قرص کنکور

عملکرد اکثر داروها در اشخاص مختلف متفاوت است. قبل از مصرف هرنوع دارو، بهتر است درباره تداخل احتمالی آن با پزشک مشورت کنید.

تداخل با الکل

مصرف الکل با قرص کنکور کور ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون شود. در نتیحه ممکن است با گذشت زمان مصرف الکل باعث ایجاد عوارض جدی شود.

تداخلات دارویی

  • آلپرازولام (تداخل متوسط)
  • تئوفیلین (تداخل شدید)
  • کلسیم چنل بلاکر (تداخل شدید)

تداخل با بیماری

  • آسم: مصرف قرص کنکور در بیمارانی که از آسم برونشیول یا بیماری های ریوی دیگر رنج می برند، ممنوع است. در صورت وجود سابقه بیماری های ریوی یا سابقه خانوادگی بیماری ریوی، به پزشک اطلاع بدهید. تنظیم دوز یا تجویز داروی جایگزین باید براساس شدت بیماری انجام شود.
  • برادی آریتمی / بلوک گره AV: مصرف قرص کنکور یا سایر بتا بلاکر ها در بیماران مبتلا به برادی آریتمی سینوسی یا بلوک گره قلبی با درجه بیشتر از یک توصیه نمی شود. در صورت ابتلا به هر نوع بیماری قلبی یا سابقه خانوادگی بیماری های قلبی به پزشک خود اطلاع بدهید. بهتر است دارو جایگزین براساس بیماری در نظر گرفته شود.
  • گلوکوم: قرص کنکور در بیمارانی که مبتلا به گلوکوم هستند باید با احتیاط تجویز شود. مصرف این دارو ممکن است فشار چشم را کاهش دهد.

روش کاهش تدریجی مصرف قرص کونکور

 لازم است تا قبل از متوقف کردن مصرف دارو دوز آن را به صورت تدریجی تغییر دهید. همیشه با پزشک معالجتان درباره ایمن ترین روش برای کاهش تدریجی دارو مشورت نمایید.

این دارو را به طور مرتب استفاده کنید تا از آن بیشترین استفاده را ببرید. برای اینکه همیشه یادتان بماند تا از این دارو استفاده کنید، در یک ساعت معین در هر روز آن را مصرف کنید.

برای درمان فشار خون بالا ممکن است چند هفته طول بکشد تا درمان قطعی و مزایای قرص concor را به طور کامل دریافت کنید.

به پزشک خود در صورت بهبود نیافتن و یا بدتر شدن بیماری گزارش دهید. برای مثال اگر فشار خون شما همانطور مثل قبل بالا باقی می ماند و یا بیشتر از این می شود، حتما این مسئله را با پزشک خود در میان بگذازید.

نوسانات فشار خون را با مصرف کوچکترین داروها تجربه می کنید و قادر به اندازه گیری صحیح یا کنترل فشار خون خود نیستید، با استفاده از هولتر فشار خون ۲۴ یا ۴۸ ساعته حتی در حین خواب نیز می توانید مقدار آن را اندازه گیری کنید. از طریق دکمه زیر فرم ویزیت در منزل را پر نمایید. 

ویزیت در منزل

داروهای فشار خون

تداخل دارویی قرص کنکور

قبل از مصرف قرص concor به پزشک و یا داروسازتان در مورد داروهای فعلی (مخصوصا فینگولیمود) که مصرف می کنید و یا گیاهان دارویی که بدون تجویز پزشک در حال استفاده از آن ها هستید، گزارش دهید.

بعضی از داروها دارای عناصری هستند که فشار خون و یا ضربان قلب را بالا می برند. بنابراین حتما به پزشکتان اطلاع دهید که چه داروهایی مصرف می کنید و نحوه ی درست مصرف کردن آن ها را نیز بپرسید. مخصوصا اگر داروهای سرما خوردگی و گلودرد، مکمل های رژیم غذایی و مسکن های NSAID ها شامل ایبوپروفن و ناپروکسن را مصرف می کنید.

اگر به قرص concor حساسیت دارید از دارو های زیر هم استفاده نکنید

بیمارانی که به ماده ی بیزوپرولول یا داروهای مشابه دیگر حساسیت دارند، باید از مصرف قرص concor پرهیز کنند. از جمله این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

✔ متوپرولول

✔ آتنولول

✔ کارودیلول

✔ nebivolol

فراموش کردن مصرف داروی کنکور

اگر فراموش کردید قرص cocor را مصرف کنید، سریعا بعد از به خاطر آوردن آن را استفاده کنید. اگر به خاطر آوردنتان نزدیک زمان مصرف داروی بعدی بود، به داروی فراموش شده کاری نداشته باشید و ادامه ی برنامه ی دارویی خود را اجرا کنید. هرگز دوز قرص کنکور را دو برابر نکنید.

نحوه ی نگهداری قرص concor یا بیزوپرولول

قرص concor در اتاق با دمای بین ۲۰ تا ۲۵ درجه ی سانتیگراد و به دور از هر گونه رطوبت نگهداری کنید. قرص کونکور را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

کم آب شدن بدن، قرص کنکور

عوارض جانبی قرص کنکور

✅ خستگی، ضربان قلب آرام، اسهال و سرگیجه ممکن است اتفاق بیفتد. اگر هر کدام از این عوارض ایجاد شد و یا بدتر شد بلافاصله به پزشک و یا داروسازتان اطلاع دهید. برای کاهش ریسک ابتلا به سرگیجه خیلی آرام از حالت خوابیده یا نشسته بلند شوید.

 ✅ این دارو ممکن است جریان خون دست و پا را کاهش دهد، برای همین احساس سرما در این قسمت ها ایجاد می شود. سیگار کشیدن این حس را بدتر می کند. لباس های گرم بپوشید و از کشیدن سیگار خودداری کنید.

✅ به پزشک خود بلافاصله در صورت تجربه ی هر کدام از این عوارض ناخوشایند ولی جدی گزارش دهید: تورم مچ پا، خستگی و ضعف شدید، تنگی نفس و افزایش ناگهانی وزن

✅ واکنش های شدید آلرژیک به این دارو بسیار نادر است. با این حال در صورت مشاهده هر گونه واکنش شدید آلرژیک به قرص concor مانند: خارش شدید، تورم مخصوصا در صورت، زبان و گلو، سرگیجه شدید و یا مشکل تنفسی، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

در صورت مصرف قرص concor به نکات زیر توجه کنید

❇ مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. بعضی از شرایط بیماری شما ممکن است با متوقف کردن این دارو بدتر شود.

❇ زمانیکه به تدریج مصرف این دارو را متوقف کنید، به شما توصیه می شود که به طور موقت فعالیت های فیزیکی را محدود کنید تا فشار وارد بر قلب شما کاهش یابد. اگر درد قفسه سینه، تنگی نفس، فشارخون، درد قفسه سینه منتشر به فک و گردن و دست، تعریق غیر عادی، مشکل تنفسی و ضربان قلب تند و نامنظم داشتید فورا به پزشک مراجعه کنید.

❇ این دارو در صورت اینکه شما دارای شرایط خاص پزشکی باشید نباید مورد استفاده قرار گیرد. این شرایط شامل: انواع خاصی از مشکلات ریتمی قلب (مثل ضربان قلب آرام، بلوک درجه ی دو و سه، نارسایی شدید قلبی)

❇ قبل از عمل جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.

❇ این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. بنابراین رانندگی نکنید و فعالیت هایی را که نیازمند هوشیاری کامل شماست را انجام ندهید تا زمانیکه مطمئن شوید دوباره میتوانید این فعالیت ها را با خیال راحت و با اطمینان انجام دهید.

❇ استفاده از نوشیدنی های الکلی را محدود کنید.

هشدار

نارسایی قلبی: قرص کنکور می تواند باعث نارسایی قلبی و کاهش جریان خون شود، این عارضه بیشتر در افراد مبتلا به بیماری قلبی مشاهده می شود. در افراد بیمار نظارت و تنظیم دوز توصیه می شود.

جراحی های مهم: مصرف قرص کنکور در بیمارانی که قصد جراحی دارند با احتیاط انجام شود. در طول جراحی یک ماده بی حس کننده با فعالیت کم اینوتروپیک منفی باید انتخاب شود تا تاثیر آن بر قلب به حداقل برسد.

بیماری های ریوی: در بیماران مبتلا به بیماری های ریوی که مصرف سایر داروهای ضد فشار خون موثر نیست، مصرف قرص کنکور باید با احتیاط انجام شود. با کمترین دوز شروع کنید و دوز را بر اساس شدت بیماری افزایش دهید.

دیابت: قرص کنکور باید در بیماران دیابتی با احتیاط مصرف شود. ممکن است مصرف این دارو مانع مشخص شدن علائم هیپوگلیسمی شود. نظارت منظم بر میزان قند خون ضروری است. بهتر است براساس بیماری دارو جایگزین در نظر گرفته شود.

ورزش: توصیه می شود هنگام مصرف این دارو، در تمرین ورزش های خاص زیاده روی نکنید. تیراندازی با تیر و کمان یا تفنگ، مسابقه دو و سایر ورزش های پرخطر ممنوع هستند.

پرکاری تیروئید: قرص کنکور باید در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید با احتیاط مصرف شود. قطع ناگهانی این دارو ممکن است منجر به بیماری تهدیدکننده زندگی به نام توفان تیروئیدی شود. نظارت مداوم سطح تیروئید ضروری است. بهتر است دارو جایگزین براساس بیماری انتخاب شود.

مصرف کنکور در کودکان: ایمنی و کارآیی قرص کنکور در کودکان اثبات نشده است.

مصرف دارو در موارد زیر ممنوع است:

آلرژی: در صورت  داشتن سابقه آلرژی به قرص کنکور یا سایر داروهای متعلق به دسته بتا بلاکر ها از مصرف آن ها خودداری کنید.

شوک کاردیوژنیک: مصرف قرص کنکور به بیمارانی که دچار شوک کاردیوژنیک شدند توصیه نمی شود.

بلوک قلبی درجه دو و سه: مصرف قرص کنکور در بیماران مبتلا به بلوک قلبی (به جز بلوک درجه یک) ممنوع است.

برادیکاردی سینوسی: مصرف قرص کنکور به بیماران مبتلا به برادی کاردی توصیه نمی شود.

مصرف قرص کنکور برای بیماران دیابتی

❇ اگر دیابت دارید، قرص concor ممکن است باعث ایجاد احساس تپش قلب و افزایش ضربان قلب شود. علائم دیگر افت قند خون مثل: سرگیجه و تعریق تحت تاثیر این دارو قرار نمی گیرد. این محصول ممکن است باعث سخت تر شدن کنترل قند خون شود. قند خون خود را به طور مرتب چک کنید و نتیجه را به پزشک خود اظلاع دهید. به پزشک خود بلافاصله در صورت مشاهده ی علائم افزایش قند خون مثل افزایش تشنگی و ادرار اطلاع دهید. ممکن است نیاز به تنظیم کردن مجدد داروهای دیابت، برنامه ورزش و و یا حتی رژیم غذایی شما باشد.

مصرف قرص کنکور در دوران بارداری

هنگام بارداری فقط زمانی که به وضوح مصرف این دارو مورد نیاز است، از آن استفاده کنید. ممکن است این دارو برای جنین مضر باشد. در مورد معایب و مزایای این دارو در زمان بارداری و نیز شیردهی کلاس C گزارش شده است؛ بدین معنا که بهتر است استفاده نشود.

چگونه فشار خون بالا در دوران بارداری را کنترل کنیم؟ آیا فشار خون بالا در دوران بارداری طبیعی است؟ جهت کسب اطلاعات بیشتر بر روی دکمه زیر کلیک کنید

فشار خون بالا در دوران بارداری

مصرف بیش از حد قرص concor

در صورت مصرف بیش از حد دارو و داشتن علائم جدی مثل بی هوش شدن و یا مشکلات تنفسی، بلافاصله به اورژانس مراجعه نمایید.

سوالات متداول درباره ­ی قرص کنکور

چه مدت طول می کشد تا اثر بخشی این دارو شروع شود؟

اوج اثر دارو ۲ تا ۴ ساعت بعد از مصرف مشاهده می شود.

اثرات این دارو چند ساعت ماندگار هستند؟

اثرات دارو به طور متوسط ​​۱۲ تا ۲۴ ساعت در بدن می ماند.

آیا مصرف الکل با این دارو بی خطر است؟

در دوره مصرف این دارو از مصرف الکل باید خودداری کنید، به خصوص در شروع مصرف و یا تغییر دوز. در صورت مشاهده علائمی مثل سردرد، سرگیجه، تغییر نبض یا ضربان قلب باید به پزشک اطلاع بدهید.

آیا مصرف آن اعتیاد آور است؟

هیچ گونه تمایل به مصرف مداوم این دارو گزارش نشده است.

آیا می توان این دارو را در دوران شیردهی مصرف کرد؟

مصرف این دارو به زنان شیرده توصیه نمی شود مگر اینکه کاملاً ضروری باشد. قبل از تصمیم گیری در مورد مصرف این دارو ، با پزشک خود در مورد فواید و خطرات احتمالی آن مشورت کنید.

آیا قرص کنکور باعث چاقی می شود؟

بله. افزایش وزن یک عارضه جانبی بسیار رایج با بتابلوکرها است. میانگین افزایش وزنی که در بیماران مصرف کننده بیزوپرولول مشاهده می شود حدود ۱/۲ کیلوگرم است.

آیا قرص کنکور خواب آور است؟

قرص خوراکی بیزوپرولول می تواند باعث خواب آلودگی شود. بنابراین بعد از مصرف آن از انجام فعالیت هایی مانند رانندگی که نیاز به هوشیاری دارند اجتناب کنید.

منابع:

https://www.webmd.com

https://www.healthline.com

https://www.practo.com

دکتر محمد حسین نجفی دکتر متخصص فشار خون در تهران