قرص لوزاتن اچ برای چیست؟
قرص لوزاتن اچ که با اسامی مختلفی مانند لوزارتان اچ یا لوزامیکس اچ نیز شناخته می شود برای درمان فشار خون بالا تجویز می شود. همچنین از آن برای کاهش خطر سکته مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و قلب بزرگ شده مورد استفاده قرار می گیرد. اگر برای شما این دارو تجویز شده برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن با این پست از ویکی فشار همراه ما باشید.
قرص لوزاتن اچ
این محصول حاوی دو داروی لوزارتان و هیدروکلروتیازید است. لوزارتان (Losartan) یک مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسین (ARB) است و با گشاد کردن رگ های خونی به جریان خون راحتتر کمک می کند. هیدروکلروتیازید (Hydrochlorothiazide) یک داروی دیورتیک است که باعث می شود ادرار بیشتری تولید کنید. بدین ترتیب بدن شما کمک می کند تا از نمک و آب اضافی خلاص شود.
نحوه مصرف لوزاتن اچ
داروی لوزارتان اچ (Losartan-H) معمولاً یک بار در روز مصرف می گردد. این دارو اکثر اوقات باعث تولید ادرار بیشتر می شود بنابراین بهتر است حداقل ۴ ساعت قبل از خواب آن را مصرف کنید تا از نیاز به ادرار کردن جلوگیری کنید.
اگر از داروهای خاصی برای درمان کلسترول بالا همانند رزین های اتصالی به اسید صفراوی مانند کلستیرامین یا کلستیپول استفاده می کنید، حداقل ۴ ساعت قبل یا حداقل ۴ تا ۶ ساعت پس از این داروها قرص لوزاتن اچ را مصرف کنید.
دوز مصرفی مبتنی بر وضعیت پزشکی شما و پاسخ به درمان تنظیم خواهد شد.
به طور مرتب از این دارو استفاده کنید تا بیشترین تاثیر را از آن بگیرید. حتی اگر احساس خوبی داشته باشید مصرف لوزامیکس اچ را به صورت خودسرانه قطع نکنید. بیشتر افراد مبتلا به فشار خون بالا احساس بیماری نمی کنند.
عوارض قرص لوزارتان اچ
ممکن است سرگیجه یا سبکی سر همزمان با مصرف این دارو اتفاق بیفتد زیرا بدن شما با دارو تنظیم می شود. اگر هر یک از این اثرات تدوام داشت یا تشدید گردید، سریعاً به متخصص قلب خود اطلاع دهید.
برای کاهش خطر ابتلا به سرگیجه، هنگام برخاستن از حالت نشسته یا خوابیده، آرام آرام بلند شوید.
به یاد داشته باشید که این دارو بدین دلیل تجویز شده که متخصص قلب شما تشخیص داده فواید مصرف آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی را تجربه نمی کنند. برخی از عوارض جانبی مشترک این دو دارو شامل:
- حالت تهوع
- تغییر طعم
- ناراحتی معده
- سردرد
- سرگیجه
- ضعف
- کاهش فشار خون
- افزایش اسید اوریک خون
- افزایش سطح چربی خون
- عدم تحمل گلوکز
- عدم تعادل الکترولیت
قرص لوزاتن اچ ممکن است باعث کم آبی و عدم تعادل الکترولیت شود. اگر علائم کم آبی یا عدم تعادل الکترولیت را از جمله موارد زیر را احساس می کنید، بلافاصله با متخصص قلب خود این موارد را در میان بگذارید:
- خشکی دهان/تشنگی
- گرفتگی عضلات/ضعف
- ضربان قلب آهسته/سریع/نامنظم
- سردرگمی
اگر عوارض جانبی جدی را تجربه می کنید، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید، از جمله:
- غش
- کاهش بینایی
- درد چشم
- علائم مشکلات کلیه (مانند تغییر در میزان ادرار)
واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این وجود، اگر متوجه علائم واکنش جدی آلرژیک از جمله موارد زیر شدید فوراً کمک پزشکی دریافت کنید:
- بثورات
- خارش/تورم (به خصوص صورت/زبان/گلو)
- سرگیجه شدید
- مشکل در تنفس
این لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه علائمی به غیر از موارد ذکر شده در بالا شدید بهتر است در این باره با پزشک خود مشورت کنید.
هشدارها
این دارو می تواند در صورت استفاده در دوران بارداری، آسیب جدی (احتمالاً کشنده) به جنین وارد کند. استفاد از روش های پیشگیری از بارداری هنگام مصرف این دارو حائز اهمیت است. برای اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید و در مورد استفاده از اشکال قابل اعتماد کنترل بارداری هنگام مصرف این دارو صحبت کنید. اگر قصد بارداری را دارید یا تصور می کنید که ممکن است باردار باشید، بلافاصله با پزشک خود این موضوع را در میان بگذارید.
موارد احتیاطی
قبل از مصرف این دارو، چنانچه به لوزارتان یا هیدروکلروتیازید حساسیت دارید، آنها را به پزشک خود اطلاع دهید. یا اگر مبتلا به آلرژی هستید این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد که می تواند باعث واکنش آلرژیک یا مشکلات دیگر شود.
قبل از استفاده از این دارو ، پزشک خود را در جریان سابقه پزشکی خود قرار دهید، به ویژه در مورد:
- نقرس
- بیماری کلیوی
- بیماری کبد
- لوپوس
- کم آبی
- سطح بالای پتاسیم در خون
- سرطان پوست
- این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. الکل یا ماری جوانا (حشیش) می تواند شما را این حالت را تشدید کند. بنابراین همزمان با مصرف این دارو رانندگی نکنید، از کار با ماشین آلات و یا هر کاری که نیاز به هوشیاری داشته باشد خودداری کنید تا زمانی که بتوانید با خیال راحت این کار را انجام دهید. نوشیدنی های الکلی را محدود کنید. اگر تحت مصرف مواد روان گردان قرار دارید این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
- تعریق شدید، اسهال یا استفراغ ممکن است باعث کمبود آب بدن شود و باعث شود شما احساس گیجی کنید. در صورت داشتن اسهال شدید یا استفراغ به پزشک خود اطلاع دهید. برای جلوگیری از کم آبی، مایعات زیادی بنوشید مگر اینکه پزشک شما را از انجام این کار منع کند.
- اگر مبتلا به دیابت هستید، قرص لوزاتن اچ ممکن است بر قند خون شما تأثیر بگذارد. قند خون خود را به طور مرتب بررسی کرده و نتایج آن را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. پزشک شما ممکن است نیاز به تنظیم داروهای دیابت، برنامه ورزش یا رژیم غذایی شما داشته باشد.
- این دارو ممکن است شما را نسبت به نور خورشید حساستر کند. همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد، به خصوص اگر تحت مصرف طولانی مدت این دارو قرار داشته باشید. وقت خود را در آفتاب محدود کنید. از سولاریوم ها خودداری کنید. از ضد آفتاب استفاده کنید و هنگام بیرون رفتن از منزل لباس محافظ بپوشید. به مشکلات پوستی نظیر آفتاب سوختگی، داشتن تاول/قرمزی پوستی یا بروز خال های جدید یا تغییر یافته و ضایعات پوستی توجه کنید.
- این محصول ممکن است بر سطح پتاسیم شما تأثیر بگذارد. قبل از استفاده از مکمل های پتاسیم یا جایگزین های نمک که حاوی پتاسیم، با پزشک خود مشورت کنید.
- قبل از انجام عمل جراحی، در مورد تمام محصولاتی مصرفی از جمله داروهای تجویز شده، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.
- بزرگسالان مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو حساستر باشند، به خصوص سرگیجه و تغییر در میزان ادرار (مشکلات کلیه).
- مشخص نیست که آیا لوزارتان قادر به انتقال شیر مادر است یا خیر. هیدروکلروتیازید به شیر مادر منتقل می شود، اما بعید است به یک نوزاد در دوران شیردهی آسیب برساند. قبل از شیردهی با متخصص قلب مشورت کنید.
تداخل دارویی لوزاتن اچ
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر دهد یا خطر عوارض جانبی جدی افزایش دهد. این لیست شامل تمام تداخلات احتمالی دارویی نیست. لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویز/نسخه ای و محصولات گیاهی) نزد خود نگه دارید و آن را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. بدون تأیید پزشک داروها را شروع، متوقف یا دوزها را تغییر ندهید. برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو در تداخل باشند شامل:
- آلیسکیرن
- دو فتیلید
- لیتیوم
- داروهایی که ممکن است سطح پتاسیم موجود در خون را افزایش دهند (مانند اسپارسان، مهار کننده های ACE از جمله لیزینوپریل/بنزاپریل، قرص های ضد بارداری حاوی دروسوسپیرنون).
- برخی از داروها دارای مواد تشکیل دهندهای هستند که می تواند فشار خون شما را بالا ببرد یا نارسایی قلبی شما را بدتر کند. به پزشک خود بگویید که از چه محصولاتی استفاده می کنید و از آنها بپرسید که چگونه با خیال راحت از آنها استفاده کنید (به خصوص محصولات ضد سرفه و مسکن، کمک های رژیم غذایی یا NSAID هایی مانند ایبوپروفن/ناپروکسن).
- این دارو ممکن است در تست های آزمایشگاه خاصی (مانند عملکرد پاراتیروئید) تداخل داشته باشد و احتمالاً باعث نتایج آزمایش کاذب شود. اطمینان حاصل کنید که تکنسین آزمایشگاه و پزشک شما در جریان این موضوع قرار دارد.